ooglaseren  Cosmix - Onafhankelijk advies over ooglastering

Implantlenzen

Implantlenzen

Bij zeer grote refractieafwijkingen (tot -30 en +20) of een te dun hoornvlies is het beter om een kunststoflens op de iris te plaatsen. Deze permanente lens wordt in het oog geïmplanteerd en kan voorgoed blijven zitten. Meestal wordt deze behandeling gecombineerd met een Lasik laserbehandeling. Implantlenzen zijn een goed alternatief voor zwaar bijziende of verziende mensen die geen laserbehandeling kunnen ondergaan. De lens wordt geplaatst voor de natuurlijke ooglens. Het resultaat is blijvend.

Artisan™ lens
De Artisan™ lens is een harde lens die gemaakt is van perspex. De lens heeft een doorsnede van 5 à 6 mm. De procedure is als volgt: in de rand van het hoornvlies wordt een klein sneetje gemaakt waar de lens doorheen kan. De Artisan™ lens wordt aan de regenboogvlies (iris) opgehangen en bevindt zich voor de pupil.

ICL™ lens
De ICL™ implantlens wordt gemaakt uit collageen-acrylaat. Het is een heel dunne en flexibele lens. In de rand van het hoornvlies wordt een klein sneetje gemaakt van ongeveer 3 mm. De lens wordt opgerold en door dit kleine sneetje ingebracht. De ICL™ wordt achter de pupil geplaatst en is dus niet zichtbaar. Het sneetje is zo klein dat het niet hoeft te worden gehecht.

De Artisan™
wordt in de voorste oogkamer en de ICL™ implantlens in de achterste oogkamer geplaatst. Elk type lens heeft zo zijn eigen voordelen. Welk type voor u het meest geschikt is, kan pas na het vooronderzoek worden bepaald. Wel is het zo dat de implantlenzen op elk gewenst moment operatief weer uit het oog kunnen worden verwijderd. De ingreep is dus, in tegenstelling tot laserbehandelingen, omkeerbaar.