10 manieren om (eindelijk) je gevoel van eigenwaarde te verbeteren

Dames, het heroverwegen van succes is niet alleen een zoete droom, maar een noodzakelijke onderneming. We hebben allemaal wel eens een moment gehad waarop mislukking ons lijkt te definiëren, waarop de gemiste promotie of de extra kilo’s zoveel meer lijken te wegen dan onze waarde als persoon. Het is tijd om gezonder en zorgzamer naar onszelf te kijken, in het besef dat noch mislukking noch succes bepaalt wie we zijn.

De definitie van succes heroverwegen

Het verbeteren van het gevoel van eigenwaarde begint met het herzien van onze perceptie van succes. Wie herinnert zich niet dat we ons minder waardig voelden voor de liefde omdat we niet de gewenste promotie kregen of er niet in slaagden de laatste paar kilo af te vallen?

Laat ons weten, beste lezers, dat menselijke waarde niet gedefinieerd kan worden door mislukkingen of overwinningen. Laten we ons succes in perspectief plaatsen en begrijpen dat tegenslagen even onvermijdelijk als essentieel zijn voor onze persoonlijke groei.

Elimineer vergelijking

Regel nummer twee: verbied elke vergelijking. Onze sociale media staan ​​vol met beelden van ‘perfecte levens’, waardoor die van ons in vergelijking daarmee soms wankel zijn. Maar wees voorzichtig, deze perfectie is vaak slechts een goed georkestreerde vertoning.

Dus doe jezelf een plezier en stop met jezelf te vergelijken. Dames, onze reis is uniek en verdient het om gevierd te worden.

Lees ook  Lingerie dragen… en 9 andere manieren om je man te plezieren

Oefen positieve affirmatie

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar de manier waarop je over jezelf praat, heeft een grote invloed op je zelfrespect. Een goede vriendin vertelde me hoe ze haar perceptie van zichzelf radicaal veranderde door positieve affirmatie te beoefenen. Het bestaat uit het elke ochtend herhalen van vriendelijke en motiverende zinnen voor de spiegel.

Sporten

Het is bekend dat sport gunstig is voor de geest. Het voorziet het lichaam van welzijnshormonen, maar is ook een uitstekende gelegenheid om zichzelf te overtreffen en zichzelf te feliciteren.

Je hoeft geen Olympisch atleet te zijn om hiervan te profiteren. Begin bijvoorbeeld met een korte dagelijkse wandeling van 15 minuten.

Zorg voor jezelf

Of het nu gaat om gezonde voeding, esthetische behandelingen of een goede nachtrust, goed voor jezelf zorgen is essentieel voor een goed zelfbeeld. Onderschat met dat in gedachten de kracht van een geweldig kapsel of een nieuw parfum dat je leuk vindt niet – het zit allemaal in de details.

Lees ook  10 redenen waarom een ​​introverte vrouw een ‘betere vrouw’ wordt

Onderneem positieve acties

Positieve acties, groot of klein, kunnen uw gevoel van eigenwaarde voeden.

Je tijd besteden, een vriend in nood helpen of gewoon iemand een plezier doen, brengt altijd een lonend gevoel met zich mee.

Herken uw sterke punten

Niemand van ons is perfect, en dat is ook niet de bedoeling. Het herkennen van je sterke punten en kwaliteiten is net zo lonend als depressief zijn. Maak van de gelegenheid gebruik om een ​​lijst te maken van alle dingen die u aan uzelf waardeert, of dit nu fysiek, intellectueel of emotioneel is.

Werk aan zelfacceptatie

Dit omvat het accepteren van elk deel van jou, zelfs de donkerste of meest pijnlijke.

Een andere vriendin vertelde me hoe zelfcompassie haar hielp oude wonden te helen en een beter zelfbeeld op te bouwen.

Lees ook  Logische test: In deze afbeelding worden twee gezichten weergegeven. Kun jij ze vinden?

Omring jezelf met positieve mensen

De positieve energie van anderen kan wonderen doen voor ons zelfrespect. Ons omringen met mensen die ons verheffen, die ons inspireren en die ons waarderen, is een geweldige manier om een ​​beter beeld van onszelf te ontwikkelen.

Werk samen met een therapeut

Soms kan de weg naar zelfrespect hobbelig zijn. Aarzel niet om hulp te zoeken bij een professional. Een therapeut kan u helpen uw perceptie van uzelf in overeenstemming te brengen met uw werkelijke waarde. Elke stap lijkt misschien een uitdaging, maar ze zullen je naar een gezonder zelfbeeld leiden.

Dus dames, vergeet nooit: jullie zijn liefde en respect waard, precies zoals je bent.

Related post