IQ-test: kun jij deze wiskundepuzzel oplossen?

Dit wiskunderaadsel is speciaal ontworpen voor mensen met een hoog IQ.

De huidige IQ-test is een wiskundige puzzel die deductief redeneren en mentale inspanning vereist. Dit is een leuk raadsel waarbij je al je mentale vermogens en je verbeeldingskracht moet gebruiken.

© Cosmix

Presentatie van het wiskundige enigma

Dit wiskundige raadsel is perfect om je te helpen zien hoe alert en oplettend je bent. Het oplossen van dergelijke IQ-tests kan een complete hersentraining zijn waarbij zowel de rechter- als de linkerkant van uw hersenen worden betrokken.

De uitdaging van vandaag heeft de vorm van wiskundige vergelijkingen die worden weergegeven door een appel, een sinaasappel en een kiwi. Dit is een vrij eenvoudige puzzel. U moet echter uw intellectuele capaciteiten gebruiken om het juiste antwoord te vinden.

Antwoord op het wiskundige raadsel

Heb jij dit wiskunderaadsel snel genoeg kunnen oplossen? Als dat zo is, mag je jezelf feliciteren, je hebt een redelijk ontwikkeld intelligentiequotiënt.

  • De eerste regel: appel + appel + appel = 27. De waarde van een appel is dus 9.
  • De tweede regel: appel – sinaasappel – sinaasappel = 3. De waarde van een sinaasappel is dus 3.
  • De derde regel: oranje x kiwi = 1. De waarde van een kiwi is dus 1/3.
  • De vierde regel: appel – sinaasappel ÷ kiwi + 1 =? Door elk element te vervangen door hun respectievelijke waarde, krijgt u: 9 – 3 ÷ 1/3 + 1 =?
Lees ook  Door uw manicure te kiezen, kunt u meer leren over de persoon die u bent!

Het juiste antwoord is dus -7.

© Cosmix

Als je het wiskundige raadsel niet hebt opgelost, wees dan niet ontmoedigd, want in de praktijk kom je waarschijnlijk tekort. Voel je vrij om andere tests te proberen om je observatievaardigheden te testen en je IQ te verhogen.

Related post