IQ-test: kun jij deze wiskundige uitdaging in minder dan 30 seconden oplossen?

Als je je wiskundige vaardigheden wilt testen, is deze uitdaging iets voor jou.

Dit is een test die je snelheid bij het oplossen van wiskundepuzzels bepaalt. Een goede kennis van wiskunde en rekenen is voor jou een voordeel. Weet dat als je het in minder dan 30 seconden weet op te lossen, je zeker een genie bent. Ben jij klaar voor de uitdaging?

Hoe werkt het?

Hieronder ziet u een afbeelding met mutsen en hoeden in verschillende kleuren en vormen. Elk van hen heeft een waarde. Het doel van dit raadsel is het kennen van hun waarde uit de gegeven vergelijkingen. Als je een goede kennis hebt van het oplossen van lineaire systemen, zul je merken dat dit kinderspel is. Laten we echter eens kijken of u het juiste antwoord in minder dan 30 seconden kunt vinden.

Lees ook  Zoek de verschillen spel: Lukt het jou om in minder dan 10 seconden de 3 verschillen in de afbeelding te vinden?
© Cosmix

Antwoord: Hier zijn de waarden die door elke muts in de uitdaging worden vertegenwoordigd

Om het resultaat van de puzzel te vinden, kun je de volgende demonstratie lezen:

4×9 = 36

4 + 6 = 10

3 x (9 + 9) = 54.

De oplossing van de bewerking is dus: 3 + ((4 + 9) x 6) = 81.

Heb je dezelfde waarden gevonden?

Als je het juiste antwoord in minder dan 30 seconden hebt gevonden, gefeliciteerd! Deze IQ-test is inderdaad moeilijk op te lossen. Gemiddeld is slechts 20% van de internetgebruikers daarin geslaagd.

© Cosmix

 

Als je merkt dat het langer duurde om het probleem op te lossen, betekent dat niet noodzakelijkerwijs dat je dom bent. Waarom probeer je niet nog een raadsel op te lossen?

Als je deze test leuk vond, vergeet dan niet om hem met je vrienden te delen, zodat zij op hun beurt hun intelligentieniveau kunnen bepalen.

Related post