IQ-test: Kun jij in deze test 11 vierkanten maken door slechts 2 luciferstokjes te verplaatsen?

Ben jij goed in IQ-testen? Om erachter te komen, is niets eenvoudiger. Test dit leuke spel in minder dan 30 seconden!

In deze complexe IQ-test sta je voor een interessante uitdaging: verplaats slechts 2 luciferstokjes om 11 vierkanten te vormen. Dit type op matchsticks gebaseerde tests wordt vaak gebruikt bij het beoordelen van intelligentiequotiënten. Er zijn verschillende versies van deze test, maar ze vereisen allemaal intelligentie en denkvermogen.

Hoe deze IQ-test op te lossen?

Om deze uitdaging te laten slagen, moet je inzicht en creativiteit tonen. Bedenk dat het oplossen ervan bij IQ-tests vaak diep nadenken vereist. In dit spel moet je verschillende vaardigheden mobiliseren. Het is vooral uw logica die op de proef zal worden gesteld. Zo doe je het: analyseer de initiële configuratie van lucifers en vierkanten, tel het aantal reeds gevormde vierkanten, neem de tijd om zorgvuldig te observeren en visualiseer de bewegingsmogelijkheden.

Lees ook  Kun jij in minder dan 30 seconden de 6 subtiele verschillen tussen deze twee afbeeldingen vinden?
© Cosmix

Tips om binnen 30 seconden te slagen voor de test

Nadat u de eerste fase van de test heeft voltooid, gaat u verder met de volgende instructies. Identificeer de 2 luciferstokjes die je kunt verplaatsen om nieuwe vierkanten te vormen. Denk na over verschillende combinaties en experimenteer met mogelijke zetten. Probeer de configuratie te vinden waarmee je in totaal 11 vierkanten kunt maken.

Oplossing

Om deze uitdaging op te lossen, begin je met het identificeren van de twee luciferstokjes die de linker- en rechterkant van de driehoek vormen. Verplaats vervolgens deze twee lucifers en plaats ze in het midden van de resterende twee grote vierkanten, waarbij ze horizontaal worden gerangschikt. Deze manipulatie maakt het mogelijk om de 11 gevraagde vierkanten te vormen. Zo moest je deze IQ-test snel oplossen.

Lees ook  Kies tussen water, vuur, aarde of lucht om te ontdekken wat er diep in jou verborgen zit!
© Cosmix

Related post