Wiskundig raadsel: maak het genie wakker dat slaapt bij het vinden van het ontbrekende getal in deze serie

Deze leuke en uitdagende wiskundepuzzel is perfect voor het testen van je observatievermogen, humor en creativiteit.

Dit wiskunderaadsel wordt beschouwd als een van de moeilijkste raadsels die er zijn. Alleen intelligente mensen met een goed logisch inzicht zullen deze uitdaging kunnen oplossen.

Presentatie van de wiskunde-uitdaging

De wiskunde-uitdaging van vandaag is perfect om je vaardigheden te testen, maar ook om meer te leren over hoe je denkt en beslissingen neemt. Dit is een geweldige manier om je vaardigheden en cognitieve vaardigheden te ontwikkelen.

© Cosmix

De uitdaging presenteert je een afbeelding van een zeshoek met daarin 9 cijfers. Deze cijfers zijn in verschillende geometrische vormen geplaatst, waaronder een vierkant, cirkel, driehoek, vijfhoek en zeshoek. Om dit raadsel op te lossen, moet je het ontbrekende getal in de kortst mogelijke tijd vinden. Om u te helpen de oplossing te vinden, moet u uw concentratie maximaal benutten en logica en gezond verstand gebruiken bij het analyseren van de situatie.

Lees ook  Wat u als eerste op deze foto ziet, onthult de bron van uw grootste angsten

Oplossing van de wiskundige puzzel

Het juiste antwoord op dit raadsel is 13. Is het jou gelukt hetzelfde antwoord te bedenken? Als dat zo is, betekent dit dat u de juiste logische aanpak heeft gevolgd. Als je het juiste antwoord niet hebt gevonden, leggen we je uit hoe je dit raadsel kunt oplossen.

Het oplossen van deze wiskundige uitdaging vereiste logisch redeneren. De logica van de berekening bestaat uit het leggen van een relatie tussen de getallen en de geometrische vormen die ze bevatten. Je moet dus elk getal optellen bij het aantal zijden van de geometrische figuur (3 + 4 = 7, 6 + 3 = 9 enzovoort). Je krijgt dus een reeks oneven getallen: 3, 5, 9, 11, 13, 15, 19. Volgens deze logica is het ontbrekende getal 13, omdat je 4 moet optellen om 17 te krijgen.

Lees ook  IQ-test: kun jij deze wiskundepuzzel oplossen?
© Cosmix

We bedanken iedereen die vanochtend aan onze test heeft deelgenomen en feliciteren degenen die het antwoord hebben gevonden!

Related post